
SECTION 2 – COMPLIANCE WITH THE BY-LAW 
 
2 COMPLIANCE WITH THE BY-LAW 

 
2.1 CONFORMITY 

 
No land, building, structure, excavation, lot or premises shall be used or occupied, and no 
building, structure or excavation shall be erected, altered or made, in whole or in part, for 
any purpose EXCEPT in conformity with the provisions of this By-law. 
 

2.2 INTERPRETATION 
 
The provisions of this By-law shall be held to be the minimum requirement EXCEPT where 
the word maximum is used, in which case the maximum requirement shall apply. 
 

2.3 CHANGE IN LOT SIZE 
 
No lot shall be changed in area, depth or width, either by the conveyance of land or 
otherwise, so that the lot coverage exceeds the maximum permitted by this By-law, or, so 
that the existing or resulting lot area, lot width or yards will be less than the minimum 
permitted by the provisions of this By-law. 
 

2.4 CHANGE IN USE 
 
A use or occupation of land, building, structure, lot or premises, or any activity in 
connection therewith which, under the provisions of this By-law is not permissible within the 
Zone in which such land, building, structure, lot or premises is located, shall not be 
changed except to a use or occupation or activity connected therewith, which is permissible 
within such Zone. 
 

2.5 PUBLIC ACQUISITION 
 
No person shall be deemed to have contravened any provision of this By-law by reason of 
the fact that any part or parts of any lot has or have been conveyed to or acquired by any 
Public Authority. 
 

2.6 COMMITTEE OR ADJUSTMENT 
 
Nothing in this By-law shall be deemed to detract from the powers of a Committee of 
Adjustment appointed under the provisions of the Planning Act, S.O. 1983. 
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